Anca Jurma, noul procuror-șef interimar al DNA

Publicat: 09 07. 2018, 15:08
Actualizat: 26 03. 2019, 14:29

Ca urmare a decretului prin care președintele Klaus Iohannis a revocat-o din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție pe Laura Codruța Kovesi și a publicării acestuia în Monitorul Oficial, procurorul general Augustin Lazăr a emis, luni, ordinul de delegare în această funcție a Ancăi Jurma, procuror DNA, anunță Parchetul General.

Anca Jurma a îndeplinit pe parcursul a două mandate atribuțiile de procuror șef al Serviciului de cooperare internațională și programe din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, iar ulterior a fost numită consilier al procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție.

‘Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, transmite un mesaj de încredere privind continuarea cu fermitate a activității anticorupție, care reprezintă o prioritate a Ministerului Public, în îndeplinirea rolului său constituțional. În activitatea judiciară, Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societății și apără ordinea de drept, precum și drepturile și libertățile cetățenilor”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului General, remis luni MEDIAFAX.

Ministerul Justiției a anunțat că organizează în perioada 9 iulie -30 iulie 2018 selecția procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.