Anchetă a DGASPC Mehedinți în cazul unui copil bătut de mama lui pe stradă

Publicat: 31 10. 2013, 18:08
Actualizat: 28 09. 2018, 01:28

Direcția pentru Protecția Copilului Mehedinți face anchetă în cazul unui copil care a fost bătut de mama lui, pe o stradă din Drobeta Turnu Severin, instituția autosesizându-se în urma unor imagini cu agresiunea, difuzate, miercuri seară, de un post local de televiziune.

Incidentul a avut loc miercuri, pe strada Prahova din Drobeta Turnu Severin, lângă gardul Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Constantin Pufan”, și a fost filmat cu telefonul mobil, imaginile fiind difuzate, miercuri seară, de un postul local de televiziune, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În înregistrarea respectivă se aud țipetele copilului, iar în momentul în care mama este întrebată de ce îl lovește pe copil, aceasta răspunde că băiatul nu vrea să meargă acasă. Ulterior, când își dă seama că este filmată, mama începe să îl mângâie pe băiat, care plânge în continuare.

Surse din interiorul Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Constantin Pufan” din Drobeta Turnu Severin au declarat că băiatul este elev la unitatea respectivă, întrucât are handicap fizic și psihic.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Mehedinți s-a autosesizat în acest caz și a deschis o anchetă.

„Ne-am autosesizat. Am trimis un reprezentant la Poliția Municipiului pentru a ne sprijini să aflăm identitatea copilului și a agresorului. Se va face o anchetă socială, iar dacă se constată că a fost un accident, copilul va primi consiliere psihologică, iar familia va fi monitorizată o perioadă de timp. În cazul în care se constată că minorul este lovit în repetate rânduri, acesta va fi instituționalizat”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Direcției pentru Protecția Copilului Mehedinți, Dana Ciobanu.

Până la ora transmiterii acestei știri, conducerea Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Constantin Pufan” din Drobeta Turnu Severin nu a prezentat un punct de vedere în acest caz.