Anchetă a Poliției la o societate, după ce patru autoutilitare și un autoturism au luat foc

Publicat: 09 02. 2014, 16:01
Actualizat: 09 02. 2014, 16:04
Polițiștii au deschis o anchetă la o societate comercială din municipiul Brașov, după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, patru autoutilitare au ars în totalitate, iar un autoturism a fost avariat, în parcarea unității, primele cercetări arătând că focul a fost pus intenționat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brașov, comisar șef Ioan Necșulescu, polițiștii au declanșat o anchetă, după ce, în parcarea unei societăți comerciale din cartierul Dârste, a izbucnit un incendiu puternic care a distrus patru autoutilitare de 2,5-3 tone și un autoturism.

„S-a făcut o cercetare la fața locului, iar acum s-a reluat. Așteptăm un raport al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov care să certifice cauza izbucnirii incendiului”, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, Ioan Necșulescu.

Pompierii au fost anunțați prin serviciul 112 despre izbucnirea incendiului, fiind vorba inițial de trei autoutilitare incendiate. Focul s-a extins însă rapid la o a patra autoutilitară și la un autoturism aflat în parcarea societății.

„Au ars în totalitate patru autoutilitare, iar un autoturism a fost distrus în proporție de 10 la sută. S-a intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă, iar incendiul a fost lichidat în aproximativ o oră”, a spus Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov.

Primele verificări ale pompierilor arată că incendiul a pornit de la un foc deschis, pus intenționat în parcarea societății care se ocupa cu transportul de marfă. Autoutilitarele care au ars în incendiu nu erau încărcate cu marfă.