Anchetă după incendiul uriaș din Afumați: Va fi deschis dosar pentru distrugere

Publicat: 07 05. 2019, 09:50

„Dimineață (marți dimineață, n.r.) nu se stinsese incendiul, ardea mocnit. După ce se termină incendiul, colegii mei o să desfășoare activități de cercetare la fața locului fiindcă se întocmește, cu siguranță, un dosar sub aspectul întocmirii infracțiunii de distrugere”, a declarat, pentru Mediafax, Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Ilfov.

Potrivit sursei citate, ancheta va fi una in rem.

„Trebuie să se stabilească, cu ajutorul pompierilor, cauza incendiului – dacă a fost o cauză voluntară sau involuntară. Dacă se stabilește că a fost din culpă, va fi dosar pentru distrugere din culpă. Dar așteptăm verdictul pompierilor”, a mai subliniat Romanescu.

Pompierii au intervenit, luni, pentru a stinge un incendiu amplu produs la un centru comercial din comuna Afumați. Pentru a stinge flăcările au fost mobilizate aproape 30 de autospeciale.

Un bărbat cu o tăietură la mâna stângă a încercat să spargă o fereastră în timpul incendiului și a fost transportat la spitalul Floreasca. De asemenea, alte două persoane au fost intoxicate cu fum și au fost duse la spitalul Pantelimon: o femeie gravidă și un bărbat.