Anchetă în Alba, după ce 37 de persoane care au participat la o nuntă au ajuns la spital

Publicat: 30 07. 2017, 10:09
Actualizat: 02 10. 2018, 15:54

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, mai multe echipaje SMURD au intervenit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la o sală de nunți din Alba Iulia unde mai multe persoane aveau simtome de toxiinfecție alimentară.

„SMURD Alba Iulia și SMURD Sebeș intervin la o pensiune din Vințu de Jos la un posibil caz de toxiinfecție alimentară”, transmite ISU Alba.

De asemenea, potrivit unui comunicat de presă trimis, duminică, de Direcția de Sănătate Publică Alba, participanții la nuntă au ajuns la spital cu afecțiuni digestive.

„Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a raportat, duminică dimineața, Direcției de Sănătate Publică Alba că 37 de persoane au ajuns la spital după ce au participat la o nuntă, acuzând probleme digestive. Nouă persoane au rămas internate”, arată DSP Alba.

Potrivit sursei citate, la nuntă au participat 154 de oameni.

„În acest caz, conform procedurilor, compartimentul de control efectuează verificarea condițiilor igienico-sanitare precum și recoltarea de probe din alimentele preparate, iar compartimentul de epidemiologie efectuează ancheta epidemiologică a pacienților internați în spital”, mai transmite DSP Alba.