Anchetă în cazul copiilor care cântă în noua melodie electorală pro-PSD: „PSD-ul nu jignește / El doar că ne ocrotește” – VIDEO

Publicat: 24 05. 2019, 11:28

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Maramureș, Adrian Mândru, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că situația va fi evaluată și se va stabili dacă celor doi minori le-au fost încălcate drepturile.

„DGASPC Maramureș s-a autosesizat în urma apariției în spațiul public a unui videoclip în care apar doi copii, minori, ca interpreți. Aceștia au fost identificați, fiind vorba despre doi frați din Baia Mare. Încercăm să luăm legătura cu părinții pentru a vedea dacă au acordul lor pentru a filma videoclipul. Se va evalua situația și se va stabili dacă au fost încălcate drepturile copiilor”, a spus Mândru.

Videoclipul ar fi fost filmat în incinta Muzeului Satului din Baia Mare.

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu a postat joi pe Facebook o melodie maramureșeană, interpretată de doi copii.

„A mai apărut un cântec superb din Țara Maramureșului ! Despre PSD”, a scris Codrin Ștefănescu pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, într-un comentariu, el a precizat că nu PSD a comandat cântecul.

„Superbă melodia! Nu noi am comandat asta! Oamenii cântă din tot sufletul. În toată țara”, a mai scris secretarul general al social-democraților.

În cântecul „Hai Români ieșiți la vot”, doi copii interpretează o linie melodică specifică zonei Maramureșului, pe un text în care oamenii sunt îndemnați să voteze PSD.

„Frunză verde de bostan/Eu nu-i fac sluj lui Timmermans” și „PSD-ul nu jignește/El doar că ne ocrotește/Grădinițe, școli și bani/Ca s-ajungem oameni mari/De la PSD învățăm/Pe bunici să-i ajutăm/Pe bunici să-i ajutăm/Cu pensia lor mărită/Viața e mai liniștită”, sunt doar câteva dintre versurile cântecului pro-PSD.