Anchetă în cazul morții unui copil de doi ani, care a căzut cu tricicleta de la etaj

Publicat: 10 07. 2013, 22:52
Actualizat: 13 02. 2016, 19:27

Polițiștii vasluieni au declanșat o anchetă în cazul morții unui copil în vârstă de doi ani și jumătate, din localitatea Băcești, care a căzut cu tricicleta de la etajul unei case aflate în construcție, după ce a fost lăsat nesupravegheat de către părinți, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui, băiețelul se afla împreună cu părinții săi în vizită la locuința unui bărbat de 30 de ani din Băcești, iar la un moment dat a rămas nesupravegheat pe terasa de la etajul întâi al casei aflate în construcție și a căzut cu tricicleta de la aproximativ patru metri înălțime, pe pavajul locuinței, lovindu-se la cap.

Alertați, părinții au sunat la numărul de urgență 112 și au solicitat intervenția unei ambulanțe.

„Minorul a fost preluat în comă de gradul IV de către un echipaj al Ambulanței și, ulterior, de un elicopter SMURD, fiind transportat la o clinică de specialitate din Iași. Medicii unității medicale ne-au comunicat faptul că băiețelul a decedat, în acest caz fiind declanșată o anchetă pentru a se stabili cu exactitate circumstanțele în care a avut loc incidentul”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ștraub.

În urma primelor cercetări, polițiștii au constatat că terasa de pe care a căzut copilul nu era prevăzută cu bară de protecție, având în vedere că locuința se află în construcție.