Anchetă în cazul unui bebeluș care a murit la spitalul din Bârlad în timp ce era hrănit de asistentă

Publicat: 19 07. 2013, 19:21
Actualizat: 15 02. 2016, 13:53

Polițiștii vasluieni au declanșat o anchetă în cazul unui bebeluș de două luni, care a murit la Spitalul de Urgență Bârlad în timp ce era hrănit cu lapte de către o asistentă, conducerea unității medicale considerând că nu este vorba despre culpă medicală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Un băiețel în vârstă de două luni, care era internat în Spitalul de Urgență Bârlad încă de la naștere, a murit în unitatea medicală în timp ce era hrănit cu lapte de către o asistentă.

Ulterior, conducerea unității medicale din Bârlad a sesizat Poliția în acest caz.

„Reprezentanții spitalului ne-au sesizat cu privire la decesul copilului, un bebeluș născut prematur pe 20 mai și care a rămas în spital, având nevoie de terapie intensivă. Potrivit sesizării, băiețelul a murit în timp ce era alimentat artificial. În cauză, a fost dispusă efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, Mihaela Ștraub.

Conducerea Spitalului de Urgență Bârlad consideră că nu a fost vorba despre culpă medicală, în condițiile în care bebelușul s-a născut cu o problemă medicală.

„Copilul a avut o problemă încă de la naștere, în sensul că în momentul în care era alimentat nu apărea și reflexul opririi respirației, astfel existând riscul aspirației de lapte. Astfel, a apărut acea insuficiență respiratorie în urma căreia, în ciuda eforturilor cadrelor medicale, copilul a decedat. De aceea, în acest caz, nu putem spune că este vina cuiva, fiecare făcându-și treaba corespunzător”, a spus directorul medical al Spitalului de Urgență Bârlad, Gabriela Daniș.

Reprezentanții unității medicale au sesizat și Direcția de Sănătate Publică Vaslui pentru a desfășura propria anchetă, având în vedere că este vorba despre un deces la un copil cu vârsta de până la un an.