Anchetă la Centrul de Plasament Lugoj, unde copiii se plâng că sunt agresați de angajați. VIDEO

Publicat: 23 02. 2017, 11:28
Actualizat: 23 02. 2017, 16:12

Potrivit presei locale, copiii acuză faptul că sunt agresați de angajați și că au primit mâncare sau legume stricate. Mai mult, tinerii din Centrul de Plasament Lugoj susțin că angajații le iau din mâncare, dar și din bunurile primite sub formă de donații.

De asemenea, mai mulți copii și-au creat conturi false pe rețelele de socializare și postează înregistrări video și fotografii, prin care prezintă situația din instituție.

Ultimul filmuleț a fost publicat pe Internet miercuri, iar în imagini se poate observa cum un angajat al Centrului de Plasament Lugoj le spune unor copii că sunt „nenorociți” și „ordinari”.

Purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, Smaranda Marcu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a fost deschisă o anchetă.

„S-a deschis o cercetare. Toate cele care au fost spuse de copii sunt verificate, este o cercetare în curs, este o echipă formată din mai multe persoane, respectiv psiholog, asistent social, manager de caz. Toate lucrurile sunt în cercetare, ne-am deplasat la centrul de plasament și au avut loc discuții cu fiecare angajat și cu fiecare copil în parte. După care se va face un raport și se vor trage concluziile”, a afirmat Smaranda Marcu.