Anchetă la Spitalul din Hunedoara, după ce un copil de doi ani a murit în Unitatea de Urgențe

Publicat: 22 03. 2017, 16:22

O fetiță născută în luna aprilie 2015 a murit, marți seara, la urgența Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din municipiul Hunedoara, polițiștii deschizând miercuri o anchetă, iar medicii au demarat și ei o verificare internă.

Potrivit directorului medical al spitalului, doctorul Barna Bende, fetița a ajuns marți după amiaza, după ora 15, la UPU cu un bilet de trimitere de la medicul de familie, copilul având o stare generală înrăutățită, cu deshidratare accentuată. Mama le-a spus medicilor că fetița a avut scaune diareice și vărsături.

„Medicul de familie a trimis-o la spital. Aici starea copilului s-a agravat și a intrat în stop-cardiorespirator, a fost resuscitată, ireversibil, decesul fiind declarat în jurul orei 16:50″, a declarat, pentru MEDIAFAX, Barna Bende.

Sursa citată a precizat că fetița a fost internată timp de cinci zile în spital, cu diagnosticul de pneumonie acută și a fost tratată conform protocoalelor medicale, cu evoluție favorabilă.

„La externare, în data de 20 martie, era afebrilă, cu stare generală bună”, a mai spus Barna Bende.

Trupul fetiței a fost preluat de polițiști și transportat la IML la Deva, pentru necropsie.

În paralel, susține directorul medical, a fost demarată o anchetă internă realizată de o comisie formată din cinci medici – șefi de secție, dar și o anchetă epidemiologică.

Polițiștii din Hunedoara au demarat o anchetă penală pentru ucidere din culpă, așteptând rezultatul necropsiei.

Reprezentanții IML Hunedoara au precizat pentru MEDIAFAX că motivul decesului fetiței este bronho-pneumonia.

Mama fetiței, Lia Lupșa, care are 17 ani, a povestit pentru MEDIAFAX că i-a cerut medicului curant să nu o externeze pentru că a considerat că micuța nu era vindecată.

„Au făcut experiențe pe copilul meu. Uite în ce situație mi-au adus-o (…). Am mai fost internată dar nu am avut probleme cu medicii până acum, doar cu doctorița asta. Le-am spus să nu mă externeze, le-am spus de mai multe ori, dar nu m-au băgat în seamă. Mi-a zis (doctorița – n.r.) că își va reveni în două-trei zile”, a povestit mama fetei.

Copilul a mai avut trei internări la spitalul din Hunedoara.