Anchetă la un spital din Hunedoara, după ce medicul de gardă ar fi refuzat să asiste o femeie la naștere. Care este starea bebelușului

Publicat: 14 07. 2017, 13:57
Actualizat: 26 03. 2019, 07:28

Tatăl unui bebeluș, născut în data de 20 iunie, la Spitalul Municipal Hunedoara, având o greutate de cinci kilograme, a depus o plângere penală și a făcut o sesizare la Colegiul Medicilor, potrivit Mediafax.

Bărbatul spune că bebelușul a suferit traumatisme la naștere, din cauza cărora are probleme grave de sănătate după ce medicul de gardă a refuzat să o asiste pe soția sa la naștere.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Hunedoara, Laura Năstase, a declarat, vineri, pentru Mediafax, că medicul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, după ce tatăl copilului a făcut o plângere penală.

„Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara a primit o sesizare și în baza sesizării, polițiștii de la Hunedoara efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. În momentul de față s-au dispus mai multe constatări și expertize medico-legale, iar în funcție de rezultatul acestora se va stabili dacă într-adevăr cineva se face vinovat sau nu de ceea ce s-a reclamat”, a afirmat Laura Năstase.

O anchetă internă a fost deschisă și de conducerea Spitalului Municipal Hunedoara, directorul instituției declarând că medicul de gardă care ar fi refuzat să asiste femeia la naștere nu a putut fi contactat, pentru că este în concediu medical, suferind de o boală incurabilă.

„Am deschis o anchetă internă, am convocat Consiliul Medical, o să vedem exact rezoluția pe care Consiliul Medical o dă. Aici sunt mai multe de discutat: mămica avea și o infecție urinară, era diabetică, nu urma tratamentul, este adevărat că nici medicul nu a fost prezent la momentul nașterii. Sunt mai multe de discutat și tocmai de aceea am convocat Consiliul Medical, care cercetează. Pe lângă asta, este o anchetă în lucru și la Colegiul Medicilor. Cu medicul care trebuia să o asiste pe mămică la naștere nu am vorbit, este o situație mai delicată, medicul este în concediu medical, are o boală incurabilă, este în fază terminală”, a declarat, pentru Mediafax, directorul Spitalului Municipal Hunedoara, Radu Budae.

În acest moment, bebelușul se află în stare critică, fiind transferat la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.