Angajații își petrec o cincime din programul de lucru rezolvând probleme personale

Publicat: 15 02. 2012, 10:22
Actualizat: 20 06. 2012, 20:24
Angajații își petrec o cincime din programul de lucru cu rezolvarea unor activități personale, iar ocupația preferată este navigatul pe internet, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în Statele Unite.

Angajații își petrec o cincime din programul de lucru cu rezolvarea unor activități personale, iar ocupația preferată este navigatul pe internet, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în Statele Unite, informează Reuters.

Patricia Wallace, autoare a cărții "The Internet in the Workplace: How New Technology Is Transforming Work" ("Internetul la locul de muncă: Modul în care tehnologia transformă programul de lucru") este de părere că angajații au găsit întotdeauna modalități de a evita excesul de muncă. Internetul este însă ceva cu adevărat irezistibil, având în vedere că majoritatea oamenilor pot avea acces la rețeaua www.

Angajații care navighează fără scop pe internet își petrec mare parte din timp cu corespondența electronică și aproape o treime din mesaje nu au legătură cu slujba lor, potrivit profesorului James Philips, de la Universitatea Monash din Australia.

Mulți angajați își fac cumpărăturile online sau își rezolvă problemele financiare.

Site-urile de socializare precum Facebook și MySpace sunt foarte populare și foarte mulți dintre cei conectați pe astfel de pagini web au notat la secțiunea "status" "at work – la serviciu".

Unele companii, care cheltuiesc milioane de dolari pentru accesul la internet, au concediat angajații care navigau pe internet. Dar, între timp, accesul la internet a devenit ușor accesibil și prin intermediul altor platforme, precum telefonul mobil.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro

Â