Angela Nicolae oferă detalii privind aducerea în țară a lui Popa: Kovesi n-avea niciun fel de competență. Este primul caz de extrădare de care s-a ocupat Ministerul Public

Publicat: 16 05. 2019, 15:45
Actualizat: 08 01. 2020, 22:08

În luna martie, 16-19 martie 2011 eu mă deplasez în Indonezia împreună cu Kovesi și împreună cu Marius Iacob (fostul adjunct DNA, n.r.) și cu reprezentanții IGPR și un lucrător SRI care își prezentase calitatea de translator, deși nu era translator. Am fost la Jakarta, la o conferință privind cooperarea în materie penală care se referea la cooperarea Asia Pacific și Orientul Mijlociu, o conferință regională la care Kovesi nu avea ce să caute pentru că ea voia să contacteze procurorul general al Indoneziei și președintele Indoneziei.

Neavând tratat de extrădare cu ei trebuia să dea avizul pentru extrădarea lui Nicolae Popa. În acest dosar am fost martorul cheie pentru că se referea numai la activitatea anterioară deplasării cu avionul privat. Deci eu cunosc toate activitățile care au fost desfășurate special de către Kovesi pentru ca să urgenteze extrădarea, primind acea scrisoare faimoasă de la Băsescu pe care eu am văzut-o cu această ocazie”, a explicat fostul procuror Angela Nicolae, pentru Monitorul Justiției.

Potrivit fostului procuror scrisoarea care a ajuns la președintele Indoneziei era una oficială, în limba engleză, prin care Traian Băsescu își exprima disponibilitatea de a coopera și în final îi adresa rugămintea să urgenteze extrădarea lui Nicolae Popa.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției…