ANRE vrea să mențină prețurile la gaze și electricitate până la 1 aprilie 2010

Publicat: 16 02. 2012, 08:53
Actualizat: 27 02. 2012, 04:26
Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) va menține prețurile plătite de populație la gaze și electricitate la 1 octombrie și vrea să le păstreze la nivelul actual cel puțin până la 1 aprilie 2010, a declarat vineri, agenției MEDIAFAX, președintele ANRE, Petru Lificiu.

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei(ANRE) va menține prețurileplătite de populație la gaze și electricitate la 1octombrie și vrea să le păstreze la nivelul actual cel puțin pânăla 1 aprilie 2010, a declarat vineri, agenției MEDIAFAX,președintele ANRE, Petru Lificiu.

„Asta este intenția noastră atât în perioadă de criză, cât și capredictibiliate a prețurilor pentru operatori și consumatori”, aspus Lificiu, care la începutul lunii septembrie afirma că ANRE areîn vedere menținerea prețului la gaze naturale și energie electricăla iarnă.

Prețul gazelor naturale a scăzut cu 5% la 1 iulie, după ce la 1mai a fost redus cu 3%. Prețul plătit de populație pentruelectricitate a fost menținut în acest an.

Consumul de gaze naturale și electricitate a scăzut, ca urmare acrizei economice, cu 25%, respectiv 10%.

Mediafax