Antonescu, despre acuzele Fenechiu-Mănescu: Nu am detalii, e păcat; o să vedem

Publicat: 22 11. 2013, 18:12
Actualizat: 16 03. 2017, 09:22

Președintele PNL, Crin Antonescu, a comentat, vineri, acuzele reciproce dintre Relu Fenechiu și Ramona Mănescu precizând că „este păcat” și că va fi analiza incidentul deoarece nu are deocamdnată detalii.

Antonescu a fost întrebat cum vede acuzele reciproce adresate de vicepreședintele PNL, Relu Fenechiu, și ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, cu prilejul dezbaterilor pe buget.

„Nu știu, nu am detalii… e păcat, e păcat. O să vedem”, a replicat liderul PNL.

Deputatul PNL Relu Fenechiu și ministrul PNL al Transporturilor, Ramona Mănescu, s-au acuzat reciproc, vineri, la Comisiile reunite de industrii și servicii din Parlament, pe tema finanțării legate de coridoarele europene de transport.

Fostul ministru al Transporturilor, deputatul PNL Relu Fenechiu, a declarat, la dezbaterile din Comisiile reunite de industrii și servicii din Parlament, cu referire la programul european „Connection Europe Facility”, că în cadrul mandatului său s-a bătut foarte mult pentru ca porțile de intrare și ieșire din Europa să fie și în România.

„Nu aș vrea să îmi pară rău după Traian Băsescu, care, ce a făcut el bine-rău, dar a adus Coridorul 4 prin București și nu prin Calafat. Acum, văd cu părere de rău că singura porțiune de coridor prioritar din România rămâne Timișoara-Calafat, ceea ce mi se pare periculos”, a spus Fenechiu.

El a adăugat că nu înțelege de ce nu am putut convinge Comisia Europeană că este nevoie de o rețea care să fie de la Est la Vest în România.

„M-ar interesa, doamna ministru, așa, pentru cultura mea generală, pe cine ați trimis la Tallin (Reuniunea interministerială din cadrul evenimentului Zilele TEN-T 2013 cu tema „Conectarea Europei”, spre o nouă rețea de infrastructură, n.r.), să reprezinte ministerul Transporturilor, și eu v-aș propune să îl dați afară”, a spus Relu Fenechiu.

„Eu am reprezentat România la Tallin”, a răspuns Ramona Mănescu, la sfârșitul audierilor din Comisii, întrebată cum comentează aprecierile fostului ministru al Transporturilor și recomandarea pe care i-a făcut-o.

Mănescu a ținut să precizeze că ceea ce a omis Relu Fenechiu să spună este că negocierile de la Tallin au fost făcute chiar de el, când era ministru.

„Acum nu știu dacă s-a dat afară pentru că făcuse negocierile proaste sau nu. Nu îmi dau seama, nu știu la ce se referea”, a adăugat Ramona Mănescu.