Antonie Iorgovan a fost înmormântat

Publicat: 15 02. 2012, 10:33
Actualizat: 21 03. 2012, 14:27
Corpul neînsuflețit al senatorului Antonie Iorgovan a fost depus luni, în jurul orei 14.30, în cripta familiei din Cimitirul Belu din Capitală. "Părintele Constituției" a fost condus pe ultimul drum de un cortegiu funerar care s-a întins pe câteva sute de metri.

Corpul neînsuflețit al senatorului Antonie Iorgovan a fost depus luni, în jurul orei 14.30, în cripta familiei din Cimitirul Belu din Capitală.

"Părintele Constituției" a fost condus pe ultimul drum de un cortegiu funerar care s-a întins pe câteva sute de metri.

În fruntea acestui cortegiu s-au aflat membrii familiei senatorului, militari ai Regimentului 30 Gardă și Protocol "Mihai Viteazul", președintele Senatului Nicolae Văcăroiu, vicepreședintele Camerei Deputaților Valer Dorneanu, Ion Iliescu, Adrian Năstase, Ioan Solcanu, judecătorul la Curtea Constituțională Augustin Zegrean, senatorii Mircea Daea, Gheorghe Funar, George Șerban, Doru Ioan Tărăcilă, Sorin Oprescu. Au mai fost prezenți Gelu Voican Voiculescu și Acsinte Gaspar.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Antonie Iorgovan a fost coborât în criptă în onorurile Regimentului 30 Gardă și Protocol "Mihai Viteazul".

Slujba de înmormantare a fost oficiată de episcopul vicar patriarhal PS Vicențiu Ploieșteanu, preotul capelei Cimitirului Belu, Narcis Trifu, și de preotul Costel Paizan, împreună cu un sobor de diaconi.

La slujbă au asistat aproximativ 300 de persoane – membrii familiei, oameni politici, foști colegi de facultate, rectori ai mai multor facultăți, foști studenți, avocați, prieteni, dar și oameni simpli care au dorit să aducă un ultim omagiu celui care a fost "părintele Constituției".

Mai multe știri pe www.mediafax.ro