ANUNȚ. Automatele cu gustări din gările belgiene vor fi golite în favoarea măștilor și a gelurilor dezinfectante, de luni

Publicat: 01 05. 2020, 14:55
Sursă FOTO Unsplash.com/ caracter ilustrativ

Persoanele care călătoresc în Belgia cu trenul vor putea achiziționa măști de față din țesături și gel hidro-alcoolic în 80 de stații din țară.

Automatele cu gustări vor fi golite în favoarea măștilor și a gelurilor. Compania Națională a Căilor Ferate din Belgia (SNCB) a anunțat măsura în cadrul unei întâlniri între management și sindicatele companiei marți, citat de Brussels Time.

Purtarea măștilor va fi obligatorie în stații, pe platforme și în trenuri începând din 4 mai, pe măsură ce Belgia trece în prima fază a relaxării măsurilor de carantină, iar transportul public își va relua programul obișnuit.

De asemenea, SNCB va dota până luni întregul personal care este în contact direct cu clienții cu măști chirurgicale. Până acum, lucrau fără măști sau trebuiau să le cumpere singure.

Nu este clar încă modul în care călătorii vor fi verificați pentru a purta măștile de față obligatorii. Potrivit unei surse apropiate companiei, agenții Securail și administratorii SNCB vor monitoriza purtarea măștilor, dar numai în stații și pe platforme.

În ultimele zile s-au efectuat teste ale sistemelor de screening de pasageri, care implică utilizarea barierelor, la intrarea în stații mari, relatează La Libre Belgique, deși au spus că au aflat de la o sursă bună că nu va fi introdus niciun sistem de filtrare.

Bilanțul cazurilor de infectare cu coronavirus în Belgia a depășit 49.000 de persoane, iar cel al deceselor se ridică la peste 7.700 de victime.