ANUNȚ. Un șef de stat a murit din cauza coronavirusului. Înainte de a muri a spus: ”Dumnezeu a curățat coronavirusul din Burundia”

Publicat: 17 06. 2020, 08:45

Președintele Burundiei, Pierre Nkurunziza, a murit din cauza coronavirusului, nu a unui atac de cord, au raportat luni anumite posturi de știri locale.

Președinția țării a anunțat pe 8 iunie că Nkurunziza a murit în urma unui atac de cord la un spital din orașul Karusi din centrul Burundiei.

Dar unele mijloace de informare locale susțin că guvernul a ascuns cauza reală a morții.

Înainte de moartea sa, Nkurunziza a spus că pandemia este transmisă prin aer și Dumnezeu a „curățat coronavirusul din cerul Burundiei”.

Pe 15 mai, guvernul a alungat din țară reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, acuzându-i că au manipulat focarul.

Burundi are 85 de cazuri confirmate și un deces cauzat de virus, conform cifrelor întocmite de Universitatea Johns Hopkins, cu sediul în SUA.

Țara a raportat 45 de cazuri vindecate

De la prima apariție în Wuhan, China în decembrie trecut, noul coronavirus s-a răspândit în cel puțin 188 de țări și regiuni.

SUA, Brazilia și Rusia sunt în prezent cele mai lovite din lume.

Pandemia a ucis peste 436.000 de oameni în întreaga lume, cu peste 8 milioane de cazuri confirmate și peste 3,81 milioane recuperări, conform cifrelor întocmite de Universitatea Johns Hopkins.