Anunțul care dă fiori întregii planete. Un alt pericol ne pândește: “Va eclipsa impactul pandemiei de coronavirus!” Prințul Charles, apel disperat

Publicat: 21 09. 2020, 17:23
Anunțul care dă fiori întregii planete. Un alt pericol ne pândește: “Va eclipsa impactul pandemiei de coronavirus!” Prințul Charles, apel disperat

Pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe toată planeta, însă există un alt pericol care ne pândește, anume schimbările climatice. Prințul Charles, moștenitorul coroanei britanice, a atras atenția asupra cestui fapt, în repetate rânduri.

Prințul Charles a revenit cu apelurile sale și cerut acțiuni imediate, fiind de părere că “impactul schimbărilor climatice va eclipsa impactul pandemiei”. Acum rămâne de văzut dacă puterile lumii vor ține cont de apelurile sale.

Fără o acţiune rapidă şi imediată, la un nivel şi un ritm fără precedent, vom rata fereastra de oportunitate pentru a crea un viitor mai durabil şi incluziv”, a declarat moștenitorul coroanei britanice.

Mesajul integral al Prințului Charles va fi difuzat la deschiderea Săptămânii climei, luni, la New York (SUA).

Altfel spus, pandemia mondială este un avertisment pe care nu îl putem ignora. Criza mediului înconjurător există de prea mulţi ani şi e denunţată, denigrată şi negată. Aceasta devine acum o catastrofă generală care va eclipsa impactul pandemiei de noul coronavirus”, a completat Prinţul Charles.

Prințul Charles, îndrăgostit de România

Moștenitorul coroanei britanice este de ani buni un partizan celebru al cauzelor legate de mediul înconjurător, pledând chiar și pentru conservara pădurilor virgine din România.

Inclusiv în luna ianuarie, Prinţul Charles a lansat un alt semnal de alarmă despre climă, cu ocazia organizării Forumului Economic de la Davos, în Elveţia. La momentul respectiv chiar s-a și întâlnit cu Greta Thunberg, o tânără activistă pentru mediu.

În luna august, Prinţul Charles îi îndeamna pe români să îşi petreacă vacanţele în România şi să descopere “bogăţiile de necrezut” ale acesteia, afirmând, într-un film realizat recent şi prezentat la reşedinţa sa din localitatea covăsneană Valea Zălanului, că ţara noastră este “admirabilă” şi “uimitoare” ca diversitate.