Anunțul CFR Călători cu privire la elevi și studenți

Publicat: 01 09. 2014, 17:59
Actualizat: 01 09. 2014, 18:42

CFR Călători recomandă elevilor și studenților să își achiziționeze din timp biletele/abonamentele dorite pentru a călători spre/dinspre locul în care învață.

Elevii din clasele 0 – 12 beneficiază, în baza carnetului de elev sau a adeverinței pentru clasa pregătitoare, de o reducere de 50% la cumpărarea unui bilet de tren Regio și de o reducere cuprinsă între 20% și 30% la cumpărarea unui bilet de tren InterRegio.

Elevii care folosesc zilnic trenul pentru a merge la școală pot achiziționa abonamente lunare care le permit să călătorească cu 75 la sută reducere la trenurile Regio. Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a doua.

Studenții la zi din învățământul de stat sau privat acreditat beneficiază, în baza legitimației de student „reducere la transport”, de o reducere de 50% pentru un număr nelimitat de călătorii cu trenurile Regio.

În baza carnetului de cupoane, studenții pot efectua 24 de călătorii cu trenurile InterRegio, în decursul unui an, cu o reducere de 50% .

Studenții care folosesc zilnic trenul pentru a merge la facultate pot achiziționa abonamente lunare care le permit să călătorească cu 75% reducere la trenurile Regio. Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a doua.

Elevii și studenții beneficiază totodată de o reducere de 50% la abonametele pe trenurile InterRegio din oferta de transport a companiei.

De exemplu, un elev sau student plătește doar 78,75 lei pe un abonament lunar Regio, clasa a-II-a pe ruta București Nord – Ploiești Sud, în loc de 304,5 lei cât ar costa călătoriile la preț întreg timp de 21 de zile lucrătoare pe lună.