Anunțul Distrigaz despre explozia din sectorul 3 al Capitalei

Publicat: 05 05. 2013, 09:58
Actualizat: 05 05. 2013, 09:58

Oficialii Distrigaz Sud Rețele informează, referitor la explozia produsă sâmbătă dimineață în sectorul 3, că în urma verificărilor tehnice preliminare s-a constatat că un cablu electric montat necorespunzător ar fi provocat o fisură în branșamentul de gaze naturale.

„Echipa de intervenție (a companiei – n.r.) a identificat un defect pe branșamentul de la adresa respectivă (str. Mămulari n.r. 1) și a efectuat lucrările de remediere necesare. (…) În urma verificărilor tehnice preliminare ale companiei, un cablu electric montat necorespunzător ar fi provocat o fisură în branșamentul de gaze naturale, urmând ca ulterior să se stabilescă cauzele incidentului”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX sâmbătă seară.

Distrigaz Sud Rețele precizează și că, pe durata lucrărilor de remediere, a fost sistată temporar, până la ora 18.00, alimentarea cu gaze pentru aproximativ 170 de clienți.

Compania mai informează, citând surse medicale, că starea de sănătate a paznicului rănit în urma exploziei este stabilă, acesta fiind în afara oricărui pericol

Poliția Capitalei a informat anterior că, în acest caz, cercetările sunt continuate de judiciariștii bucureșteni, pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor în care s-a produs evenimentul.

Potrivit Poliției Capitalei, din primele verificări efectuate la fața locului, a reieșit că explozia produsă la o conductă din apropierea muzeului a fost cauzată de acumulări de gaze în subteran, fiind urmată de un incendiu care, datorită intervenției prompte, nu s-a extins la imobilele din apropiere.

Verificări face și Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) București, cazul paznicului rănit fiind încadrat ca accident de muncă, a declarat, pentru MEDIAFAX, șeful ITM București, Constantin Bujor.

Explozia urmată de un incendiu s-a produs în apropierea Muzeului de Istorie a Evreilor, pe strada Mămulari din sectorul 3.

Paznicul rănit, angajat al muzeului, a fost transportat la Spitalul de Arși din Capitală cu o ambulanță SMURD.

„La momentul preluării de către SMURD, bărbatul era conștient și în stare stabilă. El a suferit arsuri de gradul I și II la față și la antebrațe”, a declarat coordonatorul SMURD București, dr. Bogdan Oprița.

La locul exploziei s-au deplasat trei autospeciale cu apă și spumă de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București, dar și echipe de la Distrigaz, care au izolat zona și au întrerupt temporar alimentarea cu gaze, pentru evitarea unei noi explozii, a spus purtătorul de cuvânt al ISU București, Daniel Vasile.