Anunțul DNA, după ce au apărut informații privind o investigație asupra lucrărilor la stadionul „Național Arena”

Publicat: 13 02. 2013, 16:57
Actualizat: 02 02. 2019, 11:16

Direcția Națională Anticorupție (DNA) precizează, miercuri, pentru MEDIAFAX, că nu are în lucru niciun dosar privind lucrările la Stadionul „Național Arena”.

„DNA nu are pe rol niciun dosar penal care să aibă ca obiect lucrările de construire a stadionului «Național Arena»”, se arată într-o comunicare a Direcției, în urma unei solicitări a agenției MEDIAFAX.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, marți, că nu există niciun fel de sesizare la Direcția Națională Anticorupție (DNA) referitoare la contractul privind Arena Națională – obiectiv inaugurat în primul său mandat de edil șef al Capitalei.

„Punctul meu de vedere este cu «se spune». Nu există niciun fel de sesizare la DNA sau în curs de anchetare a contractului privind Stationul Național”, a spus Oprescu, răspunzând unei întrebări cu privire la o eventuală anchetă făcută de procurorii anticorupție referitoare la suplimentarea unei sume din contractul pentru realizarea arenei.

Declarația lui Oprescu vine după ce, tot marți, PDL București a remis un comunicat în care susținea că „Sorin Oprescu trebuie să spună bucureștenilor dacă DNA face investigații în legătură cu suplimentarea ilegală cu 94 milioane de euro a costurilor Stadionului Național”.

„După ce în presă au apărut informații că DNA ar face investigații în Primăria Capitalei referitoare la majorarea ilegală a costurilor aferente lucrărilor la Stadionul Național, PDL București cere primarului general Sorin Oprescu să își asume public o poziție față de această anchetă. PDL București cere primarului general Sorin Oprescu să nu mai abordeze politica struțului ori de câte ori la primăria condusă de acesta apar suspiciuni de ilegalitate și să se adreseze cu sinceritate locuitorilor Capitalei, pe care declară că îi respectă și slujește”, au spus reprezentanții PDL București, în comunicatul citat.