Anunțul lui Mărmureanu, după cutremurul din Albania. Ce se va întâmpla în România / „Continentul se rupe în două”

Publicat: 28 11. 2019, 10:27

Gheorghe Mărmureanu, președintele onorific al INFP, pentru România, a făcut declarații legate de probabilitatea producerii unui cutremur în țara noastră.

„Africa se rupe în două. Este o acțiune directă a Africii, pentru că deja acum toată lumea este convinsă că Africa este responsabilă de marile cutremure care au loc în Italia, de o parte și de alta a Mării Adriatice, în Albania și alte țări care sunt acolo, inclusiv Serbia, Macedonia”, spune Mărmureanu.

„Tot ce pot să confirm la această oră este că aceste acțiuni ale Africii nu vor afecta România, pentru că văd că sunt numai cutremure de suprafață. În Vrancea avem mai mult cutremure de adâncime. Aceste cutremure de suprafață nu pot afecta falia de mare adâncime a Vrancei, care la ultimul cutremur mare de anul trecut a fost la peste 150 km. Vom vedea mai târziu ce se mai întâmplă.

Africa împinge către nord, se rupe… O parte din ea s-a rupt deja și acționează prin sistemul Adria, care înseamnă Marea Adriatică. Asta va fi o acțiune de lungă durată. Partea dreaptă se rupe și o ia către India. Partea dreaptă a Africii, împreună cu Madagascarul vor forma un nou continent, care se va depasa către India. Vom vedea ce se mai întâmplă pe partea stângă”, a declarat Mărmureanu pentru România TV, post citat de playtech.ro.