Anunțul lui Orban: Marți, noi discuții despre formarea Guvernului / „ Sunt convins că vom reuși să obținem o majoritate”

Publicat: 21 10. 2019, 15:13

„Vom avea, începând de mâine (marți – n.r.), a doua rundă de discuții. Deja, am luat decizii, în PNL, pentru a facilita respectarea înțelegerilor pe care le-am avut cu partenerii noștri, și de asemenea, de a introduce în programul de guvernare elemente care ne-au fost solicitate de parteneri. Privesc cu încredere și cu optimism următoarele discuții, și sunt convins că vom reuși să obținem o majoritate care să permită învestirea cât mai rapidă a guvernului”, a afirmat Ludovic Orban, luni, la Parlament.

Premierul desemnat a mai spus că este optimist cu privire la susținerea noului Guvern în Parlament.

„Privesc cu încredere și cu optimism următoarele discuții și sunt convins că vom reuși să obținem o majoritate care să permită învestirea cât mai rapidă a guvernului. În ce ne privește, vom depune lista guvernului și programul de guvernare în termenul constituțional stabilit și de asemenea vom propune un calendar cât mai rapid pentru învestirea guvernului”, a explicat Orban.

Ludovic Orban a avut negocieri miercuri și joi cu UDMR, ALDE, Pro România și PMP, iar vineri, cu USR, în vederea sprijinirii în Parlament a noului Executiv.

În ceea ce privește condițiile puse de USR pentru a vota Executivul, PNL a solicitat în Biroul permanent al Camerei Deputaților introducerea pe ordinea de zi a plenului de luni proiectele „Fără penali”, alegerea primarilor în două tururi și abrogarea recursului compensatoriu, însă conducerea Camerei a respins cererea.