Anunțul lui Victor Ponta despre militarii români răniți în Afganistan

Publicat: 30 04. 2015, 19:50
Actualizat: 29 03. 2019, 20:44

„Am o informație de la ministrul Dușa, sper să se confirme, legat de cei patru militari români din Afganistan care au fost răniți de dimineață: doi dintre ei au și părăsit spitalul și sunt în stare foarte bună, ceilalți doi au rămas doar pentru observații. Slavă Domnului că nu a fost nimic mai rău”, a spus Ponta, aflat în vizită în Arabia Saudită.

Patru militari români care acționează în cadrul misiunii „Resolute Support” din Afganistan au fost răniți, joi dimineață, în jurul orei 9.00, în urma exploziei unei mașini-capcană, aceștia aflându-se într-o misiune de patrulare, anunță Ministerul Apărării.

În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la fața locului și au fost transportați la spitalul din Kandahar, unde se află internați în stare stabilă, precizează MApN.

Militarii executau o misiune de patrulare terestră, la aproximativ opt kilometri Sud-Est de Baza militară de la Kandahar.

Ministerul Apărării a anunțat că cei patru militari răniți sunt plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa și caporalii clasa a III-a Valentin Ciolan-Uță, Dan Cornel Crăciun și Cristian Stoica.

Plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa are 36 de ani și este la a patra misiune în Afganistan, în timp ce Valentin Ciolan-Uță (28 de ani) este la prima misiune în teatrul de operații.

Dan Cornel Crăciun (27 de ani) și Cristian Stoica (38 de ani) sunt, ambii, la a doua misiune în Afganistan.