Anunțul Patriarhului Daniel despre Catedrala Mântuirii Neamului. Când va fi sfințit lăcașul de cult

Publicat: 01 01. 2018, 15:47

„Prin milostivirea lui Dumnezeu, cu rugăciunile Maicii Domnului și ale tuturor sfinților, prin dărnicia clerului și credincioșilor din Patriarhia Română, dar și a Guvernului României, a municipiului București și a unor primării și consilii județene din țară, în ziua de 30 noiembrie 2018, la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, va fi sfințită Catedrala Națională, acest edificiu nou fiind o necesitate liturgică practică, dar și un simbol al spiritualității românești”, a spus Patriarhul, duminică seara, la slujba oficiată la Catedrală înainte de trecerea în noul an.

Conform sursei citate, Catedrala Mântuirii Neamului sau Catedrala Națională, cu hramul principal Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, „unește simbolic iubirea față de Dumnezeu a unui popor creștin, jertfelnic și darnic, cu recunoștința pe care o datorăm permanent Eroilor Neamului”.

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat în ședința din 31 octombrie 2017 o nouă rectificare a bugetului municipalității, care prevede acordarea sumei de un milion de lei pentru Patriarhia Română, bani necesari pentru construirea Catedalei Mântuirii Neamului.

Proiectul a primit votul pozitiv din partea a 30 a consilieri generali și 17 voturi negative. Cei care s-au opus rectificării bugetare au fost consilierii USR.