Anunțul RATB care rezolvă panica creată de închiderea stațiilor de metrou Aurel Vlaicu și Pipera

Publicat: 08 07. 2017, 20:15
Actualizat: 19 07. 2017, 19:19

„Pentru asigurarea transportului călătorilor, de la stațiile de metrou închise la cele învecinate de pe aceeași magistrală de metrou, RATB va înființa 9 linii-navetă de autobuze care vor funcționa la un interval de succedare de circa 2-3 minute în zilele de lucru, respectiv 3-4 minute în zilele de sărbătoare, astfel încât să poată fi satisfăcută cererea de transport de pe magistrala afectată”, se arată într-un răspuns transmis de RATB la solicitarea MEDIAFAX.

Odată cu închiderea stației de metrou Aurel Vlaicu, în afară de linia-navetă 616, va fi suplimentată și linia 5. Linia navetă 616 va funcționa pe traseul: Platforma Industrială Pipera, Bd. D. Pompeiu, Șos. Petricani, Șos. Fabrica de Glucoză, Calea Floreasca, Șos. Pipera, Aurel Vlaicu, precizează RATB.

„În funcție de modificarea punctuală a cererii de transport pe rețeaua de suprafață în vecinătatea stațiilor de metrou afectate, RATB va lua măsuri operative de majorare a parcului circulant pe liniile din zona acestora”, se mai arată în răspunsul instituției.

Metrorex a anunțat că reduce perioada de execuție a lucrărilor de modernizare la stațiile cu un singur acces, precum Pipera și Aurel Vlaicu, care se vor închide în luna iulie 3 zile, din care doar o zi lucrătoare, iar celelalte stații cu un singur acces se vor închide 4 zile, față de 7 zile anunțate inițial.

Potrivit noului grafic de execuție, stația Pipera va fi închisă în perioada 15-17 iulie 2017 (inclusiv), urmată de Aurel Vlaicu în 29 iulie -1 august 2017 (inclusiv), Constantin Brâncoveanu în 22-25 iulie 2017 (inclusiv), Tineretului în 2-5 septembrie (inclusiv), Apărătorii Patriei în 2-5 septembrie (inclusiv), Dimitrie Leonida în 9-12 septembrie (inclusiv), Costin Georgian în 9-12 septembrie (inclusiv), Pantelimon în 16-19 septembrie (inclusiv) și Berceni în 16-19 septembrie (inclusiv).

„Metrorex a informat autoritățile locale și RATB cu privire la desfășurarea proiectului de modernizare, precum și a modificărilor apărute în graficul de execuție, și a solicitat sprijin pentru preluarea călătorilor cu ajutorul transportului în comun de suprafață, pentru perioadele în care se vor desfășura lucrări în stațiile cu un singur acces”, se arată într-un comunicat transmis anterior de administratorul metroului bucureștean.