Anunțul SRI despre românca expulzată din Italia pentru legături cu ISIS

Publicat: 20 08. 2015, 17:37

„Românca a fost expulzată din Italia pentru legături cu adepți ai organizației teroriste Daesh (ISIS – n.r.). Aceasta a intrat în atenția SRI la începutul anului 2014, ca urmare a activităților de propagandă islamistă cu conținut extremist derulate în mediul virtual. Noi am adoptat la acea vreme măsuri corespunzătoare de monitorizare”, a declarat purtătorul de cuvânt al SRI.

Potrivit acestuia, tot în 2014, SRI a cooperat cu autoritățile din Italia în acest caz, ancheta ducând la expulzarea româncei. Revenită în țară, Sorin Sava a precizat că împotriva femeii vor fi dispuse „măsuri specifice pentru asemenea situații, de către autoritățile competente”.

O româncă suspectată de legături cu medii islamiste a fost extrădată de autoritățile italiene, după ce a fost arestată preventiv în orașul italian Genova, la revenirea din Tunisia.

Tânăra este suspectată de legături cu medii islamiste, astfel că Ministerul italian de Interne a emis un ordin pentru extrădarea sa din Italia. Românca, găsită vinovată în trecut de trafic de droguri, a fost în Tunisia cu soțul ei, care este cetățean tunisian. Ea revenise în Italia pentru că locuia în regiunea italiană Trentino Alto Adige (nord-est).