Apa sfințită de Bobotează va fi împărțită la Catedrala Patriarhală cu ajutorul jandarmilor

Publicat: 04 01. 2013, 14:30
Actualizat: 29 07. 2014, 15:24

Apa sfințită de Bobotează va fi împărțită, duminică, la Catedrala Patriarhală cu ajutorul jandarmilor, care vor crea culoare speciale pentru credincioși, astfel încât aceștia să nu se îmbulzească în jurul butoaielor cu agheasmă.

Potrivit Jandarmeriei Capitalei, duminică, de sărbătoarea Botezului Domnului, în zona Catedralei Patriarhale vor fi amplasate butoaie cu apă, care, după slujba de sfințire, va fi dată enoriașilor.

„Pentru prevenirea aglomerărilor de persoane în zonele de distribuire a apei sfințite, vor fi create culoare special amenajate”, a precizat vineri Jandarmeria Capitalei, într-un comunicat de presă.

Jandarmii au mai anunțat că accesul credincioșilor în zona în care va avea loc slujba religioasă și spre butoaiele cu apă sfințită se va face prin intrarea dinspre Parcul Unirii.

Potrivit Jandarmeriei București, pentru că se așteaptă ca, atât la Catedrala Patriarhală, cât și la alte biserici din Capitală să participe un număr mare de credincioși, au fost mobilizați pentru menținerea ordinii peste 150 de jandarmi.

Jandarmeria Capitalei le recomandă oamenilor să se comporte civilizat, să respecte indicațiile, să aibă grijă de bunurile personale, să evite conflictele de orice natură și să anunțe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane care încalcă legea.