APADOR-CH: Român bătut de polițiști, despăgubit de CEDO cu 7.500 de euro

Publicat: 05 11. 2014, 20:44

Marian Flămânzeanu, născut în 1981, s-a plâns Curții Europene de faptul că a fost supus la tratamente inumane și degradante atunci când a fost bătut de polițiștii din satul său Letca Nouă (jud Giugiu) cu ocazia reținerii și cercetării, informează APADOR-CH, care l-a reprezentat pe reclamant.

De asemenea, Flămânzeanu s-a plâns că polițiștii care l-au anchetat din cadrul Inspectoratului de poliție Teleorman l-au bătut pentru a recunoaște că a comis o serie de furturi.

CEDO a constatat că autoritățile statului nu au desfășurat o anchetă efectivă pentru pedepsirea vinovaților, în consecință a existat o încălcare a articolului 3 – interzicerea torturii – al Convenției europene a drepturilor omului sub aspect procedural. Statul trebuie să-i plătească lui Marian Flămânzeanu 7.500 de euro pentru prejudiciul moral suferit.

APADOR-CH arată că nu este prima dată când un român se plânge la CEDO pentru tratamentele primite din partea organelor de ordine și că statul român a fost condamnat de fiecare dată.

„APADOR-CH este sesizată săptămânal de cetățeni care vin în contact ‘contondent’ cu poliția și solicită sprijin juridic pentru plângerile penale. Chiar la începutul acestui an tânărul Daniel Dumitrache a fost omorât în bătaie în garajele Secției 10 Poliție din București”, spune organizația.