Apartamente din Târgu Jiu evacuate, după ce un locatar a amenințat că provoacă o explozie. Motivul pentru care a vrut să arunce blocul în aer

Publicat: 13 03. 2013, 22:42
Actualizat: 04 07. 2013, 15:07

Mai multe apartamente dintr-un bloc din Târgu Jiu au fost evacuate, miercuri, de către pompieri și polițiști, după ce unul dintre locatari a sunat la 112 și a amenințat că va arunca în aer imobilul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bărbatul care a făcut anunțul respectiv a menționat că are probleme cu băncile și că nu are unde să lucreze, el intenționând să provoace o explozie, conform unor surse din cadrul IPJ Gorj.

Echipaje de la ISU Gorj și IPJ Gorj, împreună cu paramedici de la SMURD, s-au deplasat la locuința bărbatului, polițiștii forțând ușa de la intrare și găsindu-l pe acesta în stare de ebrietate.

Dumitru Pascu, de 55 de ani, a fost scos afară din apartamentul situat la parterul blocului, fiind transportat ulterior de echipajul SMURD la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Mihai Avramescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că la sosirea echipelor de intervenție pompierii au simțit mirosul de gaz, motiv pentru care au dispus ca familiile care locuiau în apartamentele de la parterul blocului să fie evacuate de urgență. În același timp, angajați ai firmei care furnizează gaze au întrerupt alimentarea blocului de la rețeaua orașului, fiind evitată astfel producerea unei explozii.

Bărbatul scos din apartamentul său a declarat corespondentului MEDIAFAX că a acumulat datorii la bănci de circa șapte miliarde de lei vechi, după ce și-a gajat locuințele sale și ale copiilor pentru ca rude ale sale să obțină credite bancare pe care, ulterior, nu le-au mai achitat.

Dumitru Pascu a fost amendat de polițiști cu 500 de lei pentru alertarea fără justificare prin 112 a autorităților, el având posibilitatea să conteste în instanță sancțiunea primită.