Apel fals la 112 făcut de un adolescent de 15 ani din Hunedoara. Acesta a anunțat că a fost răpit și dus în pădure

Publicat: 06 08. 2019, 17:38

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Hunedoara, transmis marți, apelul de urgență care semnala răpirea unui copil a fost primit luni seara, iar peste 120 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pentru căutarea celui care a făcut apelul.

„În data de 5 august 2019, la ora 21.49, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au fost sesizați prin intermediul Serviciului Național Unic Apeluri de Urgență 112 de către o persoană care a reclamat faptul că ar fi fost

Polițiștii mai spun că operatorul 112 nu a putut obține alte date pentru anchetă întrucât cel care a sunat a întrerupt convorbirea, afirmând că „se apropie cineva”.

Căutările au fost declanșate imediat, polițiștii au deschis dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal și peste 120 de polițiști și jandarmi au început căutările, în zona orașului Brad, indicată de mijloacele tehnice ca zonă din care ar fi fost făcut apelul telefonic.

Acțiunea de căutare s-a încheiat, marți, când polițiștii au reușit identificarea unui unui adolescent în vârstă de 16 ani, din Brad, asupra căruia a fost găsit telefonul mobil de la care s-a făcut apelul telefonic.

Potrivit polițiștilor, copilul a fost dus la Poliția Brad unde a fost audiat, stabilindu-se că informațiile pe care le-a dat prin apelul de urgență nu sunt reale.

El urmează să fie condus la sediul Poliției Deva, pentru luarea măsurilor legale în cadrul dosarului penal coordonat de procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva.