APEL. Suveranul Pontif cere cooperare ştiinţifică internaţională pentru descoperirea unui vaccin

Publicat: 03 05. 2020, 16:27
Papa Francisc. Sursă FOTO Universal.net

Papa Francisc a cerut cooperare ştiinţifică internaţională pentru descoperirea unui vaccin împotriva coronavirusului, care apoi să fie pus la dispoziţia tuturor.

Papa Francisc a transmis, duminică, mulţumiri tuturor celor care au „furnizat servicii esenţiale” şi a încurajat cooperarea internaţională pentru a face faţă crizei şi pentru a combate virusul, care a infectat aproape 3,5 milioane de persoane şi a ucis peste 240.000 de persoane în întreaga lume, scrie Reuters,citat de Mediafax.

„Este important să unim capacităţile ştiinţifice într-un mod transparent şi imparţial pentru a găsi vaccin şi tratamente”, a afirmat Suveranul Pontif.

Papa Francisc a adăugat că este, de asemenea, important să fie garantat „accesul universal la tehnologii care permit fiecărei persoane infectate, în fiecare parte a lumii, să primească tratamentul medical necesar”.

Liderii mondiali au promis în aprilie să accelereze lucrările la teste, medicamente şi vaccinuri împotriva COVID-19 şi să le împărtăşească în întreaga lume, dar Statele Unite nu au luat participat la iniţiatiava Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că OMS a reacţionat lent la epidemie şi că este „centrată pe China”, şi, în consecinţă, a anunţat o suspendare a finanţării. OMS şi-a apărat modul în care a gestionat criza.

O serie de companii farmaceutice din întreaga lume au dezvoltat teste pentru a identifica anticorpii care se dezvoltă după ce cineva a intrat în contact cu virusul.