Apelul unui arhiepiscop romano-catolic: „Trebuie să alegem fără a fi influențați de niciun beneficiu pământesc”

Publicat: 23 10. 2014, 12:27
Actualizat: 12 01. 2020, 01:29

Jakubinyi îi înseamnă pe oamenii să voteze cu „acea persoană care protejează, apără demnitatea și libertatea omului, sprijină comunitatea familială, ocrotește viața și decursul normal al acesteia de la naștere până la moarte”.

Arhiepiscopul a trimis o circulară adresată tuturor oficiilor parohiale din Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia. „Pentru ca învățătura creștină să se fructifice în viața cotidiană, trebuie să votăm acea persoană care protejează, apără demnitatea și libertatea omului, sprijină comunitatea familială, ocrotește viața și decursul normal al acesteia de la naștere până la moarte, se bazează pe normele morale creștine, iar prin programul său nu impune să urmăm o formă de viață care poate să conducă la o destrămare morală”, scrie Jakubinyi în circulară.

Arhiepiscopul Gyorgy Jakubinyi (stânga) (Foto: Mediafax Foto)

Fața bisericeasă adaugă că nimeni nu trebuie să rămână indiferent, iar votul nu trebuie influențat de interese materiale: „Cu toții trebuie să trăim cu posibilitatea de a alege fără a fi influențați de niciun beneficiu pământesc sau interes material”.