Aproape 1.000 de polițiști cercetați prealabil pentru abateri disciplinare

Publicat: 09 02. 2014, 16:04

Aproape 1.000 de polițiști sunt cercetați prealabil, la nivel național, dintre care 650 provin din structurile de ordine și siguranță publică, iar cei mai puțini sunt de la unitățile de combatere a criminalității organizate, potrivit Poliției Române.

„La nivelul Poliției Române, în acest moment sunt în curs de cercetare prealabilă 991 de polițiști. Din numărul total de lucrători ai Poliției Române, respectiv aproximativ 55.900 de polițiști, numărul celor cercetați reprezintă 1,7 la sută din întregul efectiv”, arată Poliția Română, într-un răspuns transmis la solicitarea agenției MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, 654 dintre polițiștii cercetați prealabil fac parte din structurile de ordine publică, 90 lucrează la investigații criminale, 15 sunt polițiști ai unor structuri de investigarea fraudelor, iar trei fac parte din unități de combatere a criminalității organizate. Alte 229 de cadre provin de la structuri neoperative, de la Poliția Transporturi și de la Poliția Rutieră.

Din numărul total de polițiști cercetați prealabil, 194 sunt ofițeri, iar 76 dintre aceștia dețineau funcții de conducere la momentul declanșării cercetării prealabile.

Până la sfârșitul anului 2013, la nivelul Poliției Române erau puși la dispoziție, ca urmare a cercetării prealabile, 56 de ofițeri și 316 agenți de poliție, a precizat sursa citată.