Aproape 40 de persoane, între care fostul șef al CJ Gorj Nicolae Mischie, condamnate definitiv pentru corupție, în martie

Publicat: 15 04. 2013, 17:08
Actualizat: 06 07. 2013, 08:23

Un număr de 37 de persoane, printre care fostul președinte al CJ Gorj Nicolae Mischie, fostul primar din Sighișoara Ioan Dăneșan și un fost director al unei direcții de finanțe publice au primit, în martie, condamnări definitive în dosare deschise de Direcția Națională Anticorupție (DNA).

În 18 martie, Mischie a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și luare de mită.

Ioan Lascău, fost director executiv la Direcția Generală a Finanțelor Publice Bihor, a primit trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită și spălare de bani, în timp ce fostul primar al municipiului Sighișoara Ioan Dăneșan a fost condamnat la doi ani de suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Tot doi ani cu suspendare a primit Gabriel Anton, șef al Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vaslui, care a fost judecat pentru trafic de influență și deținere fără drept de articole pirotehnice.

Pe lista celor care au fost condamnați definitiv în martie pentru fapte de corupție se mai numără un fost prim-procuror, un avocat și șapte administratori de societăți comerciale, potrivit centralizării realizate de DNA.