Aproape 400 de angajați, disponibilizați colectiv în județul cu cel mai mare șomaj

Publicat: 07 10. 2014, 19:13
Actualizat: 06 02. 2016, 22:01

Potrivit reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui, concedierile colective în cazul celor 389 de angajați vor fi făcute de trei societăți comerciale, două din municipiul Bârlad și una din orașul Vaslui, odată cu restrângerea activității pe perioada sezonului rece, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Majoritatea salariați care vor pleca în șomaj, respectiv 361 de persoane, lucrează în agricultură, restul angajaților fiind din domeniul construcțiilor.

„Toți cei care vor pleca în șomaj vor beneficia de o indemnizație de până în 500 de lei care se va acorda pe o perioadă de șase, nouă sau douăsprezece luni, în funcție de vechimea fiecăruia în muncă. Este posibil ca parte din cei disponibilizați să revină în activitate în primăvara anului viitor, odată cu reluarea lucrărilor în domeniile agricultură și construcții”, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui, Laura Toporăscu.

Disponibilizarea colectivă a celor 389 de salariați va crește numărul de șomeri în Vaslui, județ care și așa se află pe primul loc în țară la acest capitol, cu o rată a șomajului de peste 10 la sută în ultimele luni.