Aproape 9 din 10 britanici ar accepta mai multe măsuri de izolare locale, dacă nu s-ar găsi un tratament împotriva Covid-19

Publicat: 16 08. 2020, 23:35
Actualizat: 06 04. 2021, 14:44

Aproape nouă din zece britanici ar accepta mai multe măsuri de izolare locale viitoare în absența unui vaccin pentru Covid-19, a descoperit un nou studiu, majoritatea fiind de acord cu aspecte ale „noului normal” pentru viitorul previzibil.

87% dintre britanici ar accepta măsuri de izolare locale

Un nou sondaj realizat de King’s College London, citat de The Telegraph a dezvăluit că, dacă nu se poate găsi tratament pentru coronavirus, 87% ar accepta măsuri de izolare locale, așa cum se vede în prezent în Leicester, zonele din Yorkshire și regiunea Greater Manchester.

Atitudinile s-au deplasat, de asemenea, pentru a sprijini o mai mare flexibilitate în ceea ce privește locul de muncă, 86% dintre ei spunând că ar fi acceptabil ca angajații să aleagă dacă lucrează la birou sau acasă.

Deoarece școlile din Anglia se pregătesc să se redeschidă de la începutul lunii viitoare, 56% dintre părinți vor accepta să-și trimită copiii la școală atunci când Guvernul spune că trebuie, o cifră care a crescut din mai.

Cu toate acestea, majoritatea publicului (în medie de 57,5%) a spus că vor sprijini închiderea școlilor timp de mai multe luni în cazul unui al doilea val.