Aproape o mie de persoane au protestat în București și Iași față de modificările din Legile justiției. 400 de români, în fața Guvernului

Publicat: 24 12. 2017, 07:32
Actualizat: 24 12. 2017, 18:19

„Este un asalt chiar la adresa democrației din România. Felul în care PSD și ALDE au abuzat procedurile parlamentare legitime, în care au încercat să închidă gura Opoziției și a oricui a îndrăznit să se împotrivească, reprezintă semnale care ar trebui să alarmeze orice român care dorește pentru România o viață în libertate și democrație. La care se adaugă și modificările Codului de Procedură Penală și situația generală gravă din toate celelalte domenii ( sănătate, educație, economie, infrastructură, cultură, ecologie)”, reiese dintr-un mesaj publicat pe Facebook de organizatorii protestului.

Manifestanți susțin că aleșii au „masacrat justiția”, în ciuda criticilor aduse de magistrați, Departamentul de Stat sau de Comisia Europeană, aceștia considerând că este vorba despre un atac la procedurile de drept și la adresa luptei anticorupție.

Potrivit mesajului de pe Facebook, participanții merg în marș către Palatul Parlamentului, pe ruta Calea Victoriei.

Cinci sute de protestatari, în Piața Unirii din Iași

Aproximativ 500 de persoaneau protestat, sâmbătă seara, în Piața Unirii din Iași, față de modificările aduse Legilor Justiției. Protestatarii scandează împotriva ministrului Tudorel Toader, dar și împotriva președintelui PSD, Liviu Dragnea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei aproximativ 500 de oameni adunați în Piata Unirii din Iași spun că au venit să își arate nemulțumirile față de modificările aduse Legilor Justiției.

Se scandează „M-am saturat sa fiu furat”, „Nu se mai poate, vrem anticipate” sau „Corupția, hoția, sufoca România”.

„Am ieșit pentru că nu vreau să îmi văd familia, prietenii într-o așa societate, care nu se va schimba în bine din cauza acestor legi”, spune unul dintre cei ieșiți la protest.

Totodată, protestatarii se dezic de ministrul Justiției, Tudorel Toader, care este din Iași, și scandează „Tudorel nu ești ieșean, marș la Dragnea-n Teleorman”

În jurul orei 19.30, protestatarii au pornit într-un marș pe străzile orașului.