Aproximativ 200 de persoane, în marș de la Universitate spre clubul Colectiv

Publicat: 01 12. 2015, 20:56

Câteva zeci de persoane s-au adunat în Piața Universității în jurul orei 18.00, după ce în cursul zilei s-au mobilizat pe rețelele de socializare.

În jurul 19.30, aproximativ 200 de manifestanți adunați în piață, unii dintre ei având steaguri tricolore, au plecat în marș spre Clubul Colectiv, pe traseul Piața Unirii – Splaiul Independenței, ei scandând „Fără violență!”, „România, România!” și „Veniți cu noi!”. Protestatarii nu au ajuns până în fața clubului, oprindu-se pe strada pe care se afla acesta, apoi s-au întors din drum și au plecat, din nou, către Piața Universității.

Grupul de protestatari nu este organizat, aceștia deplasându-se pe mai multe rute, în grupuri mai mici.

O parte dintre manifestanți cer schimbarea clasei politice, unii dintre ei având și mesaje împotriva actualului Guvern.

La ora transmiterii acestei știri, oamenii se întorc spre Piața Universității.

Marșul a pornit inițial ca o amplă mișcare de protest, anunțată pe rețelele de socializare la scurt timp după tragedia din Colectiv. Peste 11.000 de persoane au anunțat, pe Facebook, că vor participa la acest protest, în 1 Decembrie.

Luni, 30 noiembrie, s-a împlinit o lună de la incendiul din clubul Colectiv, al cărui bilanț este de 60 de morți și sute de răniți. Printre victimele care și-au pierdut viața în urma incendiului se numără artiști, jurnaliști, elevi olimpici și studenți străini. Luni, zeci de persoane, printre care mulți copii, au depus flori, lumânări și s-au rugat la locul în care a avut loc incendiul din clubul Colectiv în urmă cu o lună. După tragedie, clubul Colectiv, din incinta fostei fabrici Pionierul, a devenit loc de pelerinaj, unde mii de oameni au depus lumânări și flori. Printre ei au fost președintele Klaus Iohannis, reprezentanții Casei Regale, președintele Poloniei, ambasadorul Franței și arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu.