Aproximativ 50 de tineri, la un protest în centrul Ploieștiului: „Generația noastră nu e de vânzare”

Publicat: 01 12. 2015, 20:55

Manifestările dedicate Zilei Naționale de la Ploiești s-au încheiat, marți seară, cu un marș al jandarmilor care au purtat torțe aprinse din centrul orașului până la statuia lui Mihai Viteazul, de pe Bulevardul Republicii. Pe tot traseul, jandarmii au fost însoțiți de sute de ploieșteni, iar circulația rutieră în centrul Ploieștiului a fost restricționată timp de câteva zeci de minute.

În paralel, aproximativ 50 de tineri s-au adunat în centrul Ploieștiului pentru a participa la un protest autorizat. Manifestanții au scandat lozinci precum „Noi suntem generația care nu tace”, „Generația noastră nu e de vânzare” și au purtat bannere pe care scria „Să vă fie frică, românii se ridică”.

La ora 19.00, participanții la protest au plecat în marș către Bulevardul Republicii.

Protestul este autorizat să se desfășoare până la ora 21.30.

În timpul manifestărilor de marți seară din centrul Ploieștiului a avut loc și un incident în care au fost implicați polițiști care asigurau ordinea publică.

Potrivit martorilor, polițiștii au vrut să ridice de pe stradă și să ducă la secție un bărbat care a huiduit. Ploieștenii care au văzut scena au început să filmeze și au sărit în apărarea bărbatului, arătând că acesta se afla împreună cu soția și cu cei doi copii ai lor, care au început să plângă în momentul în care au văzut că oamenii legii vor să-l ridice pe tatăl lor. La presiunea celor din jur, polițiștii l-au lăsat pe bărbat să plece. Ulterior incidentului, unul dintre agenții de poliție implicați în incident a declarat corespondentului MEDIAFAX că a vrut doar să-l legitimeze pe bărbat, pentru că acesta nu a făcut loc fanfarei și pentru că i-a strigat „huo”.