Arafat: O mașină cu pasageri a fost luată de viitură, în Argeș; acțiunea de salvare e în desfășurare. UPDATE

Publicat: 30 07. 2014, 07:00
Actualizat: 28 09. 2018, 05:41

UPDATE. Potrivit reprezentanților Prefecturii Argeș, șoferul mașinii a fost identificat și este teafăr, el adăpostindu-se într-o casă din localitatea Căteasca.

Bărbatul era singur în mașină, iar când a văzut că vine viitura a părăsit autoturismul, care ulterior a fost găsit de către autorități.

Sute de persoane au fost evacuate în urma inundațiilor din județul Argeș, cea mai afectată fiind localitatea Bascov, unde în unele zone apa atinge doi metri înălțime, ajungând până la acoperișurile caselor, arată ultimele informații furnizate de Prefectura Argeș.

Cea mai afectată localitate este Bascov, dar situații similare, unde apa ajunge până la acoperișul caselor, sunt și în localitățile Uda și Vedea.

Sute de oameni din localitățile afectate au fost evacuați, Prefectura Argeș neavând, însă, un bilanț al acestora, în condițiile în care acțiunile de salvare și evacuare sunt încă în desfășurare.

De asemenea, viiturile puternice au dezrădăcinat numeroși copaci și au luat mai multe mașini care plutesc pe străzi, o astfel de situație fiind la Bascov.

În urma inundațiilor din județul Argeș și-au pierdut viața două persoane – un bărbat din localitatea Merișani și un bătrân de 71 de ani din localitatea Vedea. Cei doi bărbați au fost luați de viiturile puternice.

ȘTIREA INIȚIALĂ. Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunțat, marți seară, că o mașină cu pasageri a fost luată de viitură în județul Argeș, în prezent pompierii intervenind pentru salvarea acestora.

El a precizat că viitura s-a produs în județul Argeș, la intrarea pe autostradă, în zona localității Căteasca, unde o mașină cu pasageri a fost luată de ape.

Raed Arafat a spus că la ora transmiterii acestei știri pompierii de la ISU intervin în acest caz.