Arbitru rănit la raliu de o mașină ieșită în decor după ce pilotul a pierdut controlul volanului

Publicat: 12 10. 2014, 16:02
Actualizat: 29 09. 2018, 21:35

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului petnru Situații de Urgență (ISU) Brașov, lt. Cuprian Sfreja, accidentul s-a petrecut în jurul orei 12.00, pe un câmp de pe raza localității Cristian, unde se desfășoară o competiție de raliu.

„Victima este un bărbat de 50-55 de ani care a suferit mai multe traumatisme la cap și corp. Era conștient la sosirea medicilor și a fost transportat la Spitalul Județean Brașov cu un echipaj SMURD”, a declarat Sfreja pentru corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, la locul accidentului a ajuns și o echipă de Poliție care a deschis o anchetă pentru a stabili cum s-a produs accidentul.

Pilotul care a provocat accidentul este un bucureștean de 49 de ani care se pare că în timpul competiției a pierdut controlul mașinii, a derapat și l-a lovit pe unul dintre arbitri.

„Proba competiției se desfășura pe un câmp din localitatea Cristian, deci nu putem vorbi de un accident rutier pentru că nu s-a petrecut pe un drum public. Urmează să stabilim dacă accidentul s-a produs din vina pilotului, dacă organizatorii au respectat regulamentul, dar și dacă arbitrul se afla în locul unde trebuia. Din primele verificări însă s-a deschis dosar penal pe numele pilotului pentru vătămare corporală din culpă”, a spus comisarul șef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Poliției Județene Brașov.

Potrivit reprezentantului ISU Brașov, este vorba despre o competiție privată de raliu, desfășurată pe un câmp din apropierea localității brașovene Cristian.