ARESTAREA PREVENTIVĂ a lui Nicușor Constantinescu, IMINENTĂ. Decizia Tribunalului este executorie

Publicat: 23 06. 2014, 17:08
Actualizat: 01 05. 2015, 12:20

De executarea mandatului de arestare se ocupă Tribunalul București și Poliția Română. Nicușor Constantinescu este ușor de identificat în SUA el trimițând chiar și poze din spitalul din SUA. Având în vedere că Nicușor Constantinescu nu este în țară, autoritățile vor cere un mandat internațional de arestare care va fi trimis în SUA. Autoritățile americane vor putea apoi să îl trimită pe Nicușor Constantinescu în țară. 

Nicușor Constantinescu este sub control judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Șeful CJ Constanța a fost trimis în judecată, sub acuzația abuz în serviciu, alături de el fiind deferit justiției directorul RAJDP Constanța, Adrian Gâmbuțeanu, pentru aceleași acuzații, după ce niciunul dintre cei doi nu s-a supus controlului Curții de Conturi. Pe 4 aprilie, Nicușor Constantinescu a fost la sediul DNA unde a primit acordul de a pleca în SUA pentru a-și rezolva problemele medicale. 

Procedura de control judiciar prevede că un suspect nu poate părăsi teritoriul țării fără aprobarea procurorilor și pentru o perioadă determinată. Nicușor Constantinescu trebuia să se întoarcă în România săptămâna trecută. Mediafax scrie că președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, susține, într-un comunicat transmis prin intermediul avocatului său, că DNA îl acuză că s-ar sustrage urmăririi penale și că a cerut arestarea sa preventivă, deși el a fost oper