Armata SUA sponsorizează cu un milion de dolari construcția bazei de la Cincu și renovează dispensarul

Publicat: 18 09. 2012, 13:53
Actualizat: 01 02. 2019, 03:12

Ministrul Apărării, Corneliu Dobrițoiu, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, Sorin Ioan, și Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, au participat la începerea lucrărilor la Centrul de Luptă al Forțelor Terestre de la Cincu – un proiect sponsorizat cu un milion de dolari de Ambasada SUA.

„Ministrul Apărării, Corneliu Dobrițoiu, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, Sorin Ioan, și Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, au participat la ceremonia de începere a lucrărilor la Centrul de Luptă al Forțelor Terestre de la Cincu – un proiect sponsorizat cu un milion de dolari de Biroul pentru Cooperare în Domeniul Apărării din cadrul Ambasadei SUA. Centrul de Luptă al Forțelor Terestre reprezintă o construcție de ultimă generație care oferă capacitate de antrenament combinat pentru diverse tipuri de arme. Proiectul construcției va fi folosit pentru modernizarea infrastructurii bazei de la Cincu”, se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA remis, marți, agenției MEDIAFAX.

Tot la Cincu, Ministrul Dobrițoiu, LTG Ioan și Ambasadorul Gitenstein vor participa la ceremonia de tăiere a panglicii dispensarului din Cincu care oferă servicii medicale pentru aproximativ 3.000 de locuitori, informează sursa.

„Programul pentru Asistență Umanitară al Comandamentului European al SUA, prin Biroul pentru Cooperare în Domeniul Apărării al Ambasadei SUA, a acordat 92.000 dolari pentru renovarea acestui dispensar. Ambele proiecte sunt o dovadă a excelentei colaborări dintre SUA și România”, se mai arată în comunicat.