Arme găsite la percheziții în locuința unui bărbat din Galați, după ce un adolescent de 15 ani a furat un pistol de la el

Publicat: 03 02. 2020, 14:25

Polițiștii gălățeni anunță, luni, că au fpcut o percheziție la locuința unui bărbat de 50 de ani din orașul Târgu Bujor.

Percheziția a fost făcută după ce polițiștii din Rădești au oprit în trafic o mașină și, la controlul acesteia, au găsit un pistol, calibrul 9 mm, supus autorizării, și mai multe arme albe.

La volanul autoturismului era un tânăr de 21 de ani, pasageri fiind doi adolescenți de 15 și 17 ani.

Ppolițiștii au stabilit că adolescentul de 15 ani a furat pistolul din locuința unchiului său, din orașul Târgu Bujor, iar tânărul aflat la volan l-ar fi folosit, fără drept, trăgând un foc în plan vertical, cu puțin timp înainte ca autoturismul condus de acesta să fie oprit în trafic.

La percheziții, polițiștii au mai găsit o armă de tir sportiv cu aer comprimat, fără pat, o lunetă și 256 de alice, constatând că nici pentru acestea, nici pentru pistolul sustras, nu există autorizație de deținere.

Armele au fost confiscate, iar polițiștii au făcut dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și uz de armă fără drept.