Arpad Paszkany, audiat de DNA în calitate de martor într-un dosar „vechi de 10 ani”

Publicat: 17 02. 2015, 16:35

Omul de afaceri Arpad Paszkany a dat o declarație scurtă, la ieșirea de la DNA, precizând că a fost audiat ca martor, dar nu are voie să spună în ce dosar a dat declarații.

„Nu am voie să spun despre ce este vorba. Este un dosar vechi de acum 10 ani”, a spus Paszkany.

Finanțatorul clubului de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany, a fost judecat pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat și șantaj și a fost achitat, definitiv, în 2012 de instanța supremă. ICCJ a menținut astfel deciziile de achitare luate anterior de Curtea de Apel și Tribunalul Cluj.

Omul de afaceri Arpad Paszkany a fost trimis în judecată în 30 iulie 2009, fiind acuzat că în perioada 2004-2006 a susținut un grup infracțional organizat condus de Liviu Man, președintele trustului Gazeta, prin finanțarea, sub diverse forme, a publicațiilor trustului. Omul de afaceri clujean a mai fost acuzat că, în perioada ianuarie – noiembrie 2006, a determinat o campanie denigratoare prin intermediul publicațiilor trustului Gazeta la adresa lui Iulian Dascălu, reprezentantul Iulius Grup Iași, firmă pe care a și constrâns-o prin amenințări să-i cedeze, pentru suma derizorie de 10.000 de euro, o suprafață de teren de 13.974 de metri pătrați situată în municipiul Cluj-Napoca, a cărei valoare de piață era de 400.000 de euro.