Asigurările lui Sorin Oprescu pentru bucureșteni. Ce spune despre prețul gigacaloriei

Publicat: 05 12. 2014, 20:16
Actualizat: 05 12. 2014, 21:01

„Nu se scumpește gigacaloria. Comisia Europeană a fost de acord să păstreze prețul domestic pentru încălzire și gazele consumate pentru încălzire și apă caldă”, a explicat Oprescu la o conferință de presă. El a menționat că a luat toate măsurile necesare îndepărtării riscului ca RADET să nu mai poată face reparații. „Să îndrăznească să sisteze căldura populației. Vă spun eu că nu se întâmplă așa ceva”, a menționat edilul.

Potrivit lui, ELCEN blochează în continuare conturile RADET. „Toți banii 100% ajung la ELCEN, noi plătindu-ne consumul populației”, a subliniat Oprescu. Cu privire la subiectul fuziunii RADET-ELCEN, Oprescu a arătat că i s-a cerut o matrice de risc. „Ministerul Dezvoltării voia să prezentăm un plan de viitor, care sunt riscurile, matricea de risc. Le-am făcut, le-am prezentat, mai trebuie câte ceva în continuare”, a adăugat edilul Capitalei.

Guvernul va relua săptămâna viitoare discuțiile asupra fuziunii ELCEN-RADET, întrucât a cerut un punct de vedere de la Primăria Generală a Capitalei, anunța pe 26 noiembrie purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă. „S-a amânat pentru săptămâna viitoare pentru formularea unui punct de vedere de natură pur tehnic (..) de la Primărie pentru că sunt niște lucruri care trebuie armonizate, pentru a nu exista inadvertențe ulterioare sau neajunsuri”, declara Calotă la Palatul Victoria.