Asistentul medical din Brăila condamnat pentru violarea mai multor paciente a fost eliberat condiționat

Publicat: 12 01. 2020, 15:13

Viorel Milcu a fost condamnat în 2018 în urma procesului intentat de o adolescentă de 16 ani. Asistentul medical a stat după gratii aproximativ trei ani, iar judecătorii au decis să-i accepte cererea de eliberare condiționată.

Aceasta a fost a treia cerere, precedentele două fiind respinse de magistrați.

Decizia de eliberare condiționată este definitivă și a fost pusă în aplicare vineri.

Viorel Milcu a fost condamnat definitiv la închisoare în februarie, 2018, după ce Curtea de Apel Galați a decis ca bărbatul de 60 de ani să fie condamnat la opt ani de închisoare, fiind acuzat de mai multe femei că le-a sedat și apoi le-a violat.

În plus, bărbatul a fost obligat la plata unor daune morale în valoare de 15.000 de euro.

În timpul procesului, procurorii au demonstrat că acuzatul le administra somnifere victimelor pentru a le viola, ceea ce a reieșit din fișele medicale ale spitalului, din rețele administrate și din declarațiile medicilor. Probele ADN au demonstrat că victima de 16 ani a fost violată după ce a fost sedată în timp ce se afla la secția de Chirurgie a spitalului pentru o operație de apendicită.

Viorel Milcu a fost arestat preventiv în 2016 după ce victima de 16 ani a depus o plângere la Poliție. Ulterior, zeci de paciente au depus plângere susținând că au fost violate de asistentul medical.