AstraZeneca primește 486 milioane de dolari pentru a dezvolta un tratament asemănător celui primit de Donald Trump

Publicat: 11 10. 2020, 22:54
Actualizat: 06 04. 2021, 15:38
Olanda suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca / Foto: Pixabay.com

Compania de medicamente AstraZeneca a primit 486 milioane de dolari pentru a dezvolta un tratament similar celui primit de președintele american Donald Trump și are în plan să furnizeze până la 100.000 de doze începând cu sfârşitul anului 2020. Guvernul SUA ar putea cumpăra până la un milion de doze suplimentare în 2021, scrie publicația The Pharma Letter.

486 milioane de dolari pentru perfectarea unui tratament disponibil la scară largă

Înțelegerea dintre companie şi guvernul american presupune devzoltarea unui cocktail cu anticorpi monoclonali care poate preveni COVID-19, mai ales în cazul celor cu vârsta de peste 80 de ani, cei mai expuşi la virus.

Soluțiile pe bază de anticorpi sunt în centrul atenţiei de când Trump a primit tratament cu anticorpi, medicamentul companiei Regeneron.

Donald Trump a publicat un video pe contul său de Twitter în care spunea că tratamentul de care a beneficiat este eficient.

„Mi-au dat Regeneron şi a fost de necrezut. M-am simţit bine imediat. M-am simţit bine acum trei zile, la fel cum mă simt acum. Vreau doar să vă spun că avem Regeneron, avem şi un medicament similar la Eli Lilly şi încercăm să le aducem pentru utilizarea în regim de urgenţă”, a declarat Donald Trump.